MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
Arrow
Arrow
Slider

Nobel-díjasok és tehetséges diákok IX. találkozója

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány IX. alkalommal adott lehetőséget arra, hogy Nobel-díjasokkal találkozzanak tehetséges diákok Szegeden. Iskolánkból Bíró Bettina és Dévai Gábor a 10. C osztályból, valamint Frei Tamás 11.D és Kondor Patrik Raul 11. B  osztályos tanulók vettek részt a konferencián, Egyedné Molnár Krisztina tanárnővel. A konferencia része a Szegedi Tudós Akadémia multigenerációs tehetséggondozó iskolarendszerének.

A program a h1ódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban laborgyakorlattal kezdődött: sertéstüdő és -gége boncolásával, működésének megtekintésével.

Ezek után a diákok sertésszem és sertésszív boncolását végezték egyénileg, tanári irányítással.
A munkához mobiltelefont is használni kellett: QR-kód leolvasásával juthattak el a diákok a boncolás lépéseit bemutató diasorozathoz. Megnézhettünk egy igazi szívkatétert, megismerkedtünk a stent-beültetés technikájával.

 

2     3

Másnap a Novotel hotelben a Szegedi Tudós Akadémia orvostanhallgató ösztöndíjasainak előadásait hallgathattuk meg angolul.

4

5Délután a József Attila Tanulmányi és Információs Központban találkozhattunk az alapítvány képzési igazgatójával, a Nobel-díjas Dr. Bert Sakmannal.
Dr. Bert Sakmann német fiziológus, 1991-ben nyerte el az orvostudományi Nobel-díjat a sejtek egyedi ioncsatornáinak működését illető felfedezéseiért és a folt-feszültségzár (patch clamp) méréstechnika kidolgozásáért.
Majd Dr. Arthur Konnerth előadását hallgathattuk meg, aki 2015-ben nyerte el az Agy-díjat (Brain Prize) az agykutatásban használatos kétfoton-mikroszkóp feltalálásáért és fejlesztéséért.

Este a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsor keretében adták át a Szent-Györgyi Talentum Díjat, melyet az epilepsziás rohamok elektromos kezelési elveinek feltárásáért Berényi Antal idegtudós, a Szegedi Tudományegyetem csoportvezető kutatója kapta. A nagyszerű gála után fogadáson vettünk részt.
Nagyon jól éreztük magunkat, bár az angolul folyó előadások nem minden részét értettük, de láthattuk, hogy nem elérhetetlen cél néhány év múlva tudományos előadást tartani angolul!

http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__20688
http://www.nobel-szeged.hu/
http://www.vasarhelyitv.hu/hirek.php?hir=10813
https://www.youtube.com/watch?v=WcG6smoZeC8

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum