Erasmus+ Hollandia-Erdély

ErasmusHoll22019. július 30-án kezdődött az a tizenhat napon át tartó Erasmus+ Youth Exchange program, melyen holland és romániai fiatalok mellett a székesfehérvári Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium tanulói is részt vettek. A több mint két héten át tartó "nyári tábor" ideje alatt Hollandiát, Magyarországot, Erdélyt, és egy este erejéig Prágát is megismerhették, megcsodálhatták a diákok.

A program elsődleges célja természetesen az volt, hogy a résztvevők megismerhessék egymás kultúráját, országát, ám emellett konkrét témákkal is foglalkozniuk kellett. Ezek idén a környezetvédelem és a vállalkozásindítás voltak. Ennek kapcsán számos foglalkozáson, workshopon vehettek részt a fiatalok, s élménypedagógiai módszereken keresztül ismerkedhettek meg olyan kérdésekkel, mint hogy hogyan lehet megóvni vagy tönkretenni a biodiverzitást, hogyan lehet önállóan vállalkozást indítani, milyen eszközökkel támogatják a környezetvédelmet a különböző országokban az emberek.ErasmusHoll

A workshopokon túl számos kirándulás és egyéb élmény is várt a fiatalokra. Kipróbálhatták például, hogy milyen érzés Amszterdam csatornáiból szemetet halászni, megnézhették, milyen egy holland bio farm, amit kalandparkká alakították át, hogy ezzel is jobban odavonzzák a környezettudatosság iránt érdeklődő turistákat, felfedezhették Budapest csodálatos állatkertjét, Kolozsvár botanikus kertjét, elmerülhettek a nyüzsgő prágai életben, és hűsölhettek a dési strand sós vízében.

A programról készült beszámolókat és fotókat itt lehet megtekinteni: https://europeanyouthforenvironment.webnode.nl

ErasmusHoll1

ErasmusHolla2

ErasmusHolla1

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO