D.Ö.K.

Mint minden középiskolában, nálunk is működik a Diákönkormányzat, mely szerves része az iskolánknak. A jogszabályokban meghatározott feladatok mellett részt veszünk az iskolai rendezvények szervezésében és lebonyolításában. Továbbá nagy segítséget nyújtunk: iskolánk vezetősége, tanáraink és diáktársaink közötti kimondottan jó viszony kialakításában és fenntartásában.

Az iskola diákönkormányzatában minden osztály képviselteti magát, általában 2 fővel. Feladatuk összetett, és felelősségteljes: az iskola programjainak közvetítése az osztályaik felé, ezen programok nagy részének megszervezése, lebonyolítása, osztályaik érdekképviselete, esetleges problémák, kezdeményezések továbbítása a diákönkormányzat illetve az iskola vezetése felé.

Heti 1 kijelölt alkalom van a gyűlésekre.

A DÖK feladata a gólyatábor, a Kodolányis Bál, az Adventi vásár, a gólyabál lebonyolítása , de jelentős szerepet vállalnak jótékonysági gyűjtésben, a Fejér Megyei Diáknapok, a Tavaszi Összművészeti Fesztivál és a Kodós Gála megszervezésében.

Évekkel ezelőtt a diákönkormányzat kezdeményezésére született meg az UralKODÓ választási szabályzat, amely a szeptemberi királyválasztásunk zökkenőmentes lebonyolítását segíti.

Sok feladat, némely nehézség, sok öröm és nevetés az együtt töltött idő végeredménye, mert dökösnek lenni jóóóóóóóóóó J

„Három Dökös évem alatt rengeteg közösségépitő programban vehettem részt, ami segített fejleszteni a kreativitásomat. Megismerhettem a bejövő osztályokat és segíthettem őket, ami jó érzés volt. Részese lettem az iskolán belül egy kis családnak.” (Baráth Eszter 12.D )

„Mindenki másban tehetséges... én ebben. J (Szauerwein Dávid 12.D )

„Hogy milyen DÖK-ösnek lenni?! KIRÁLYSÁG!!! Büszkeség, amikor az osztály megszavazza a bizalmat erre a pozícióra! Jó fej emberekkel élvezem a szerda délutáni megbeszéléseket és örömmel vállalok feladatokat! Jó hatással van rám a csapat többi része, megtanultam csapatmunkában tevékenykedni, és javította az alkalmazkodóképességemet is! Jókedvvel állok a feladatokhoz, amivel bővíthetem a csapat munkáját! Örömmel veszek részt minden DÖK-ös tevékenységben!” (Nagy Eszter 12.B )

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum