Komáromi Péter lett a Diáktanács elnöke

Online szavaztak a diákok

Hétfőn délután online Tisztújító Közgyűlést tartott a Székesfehérvári Diáktanács: az elnöki tisztet a 2020/21-es tanévben Komáromi Péter, a Kodolányi János Gimnázium 10.C osztályos diákja látja el.

Az ülésen egy elnököt és három alelnököt választottak – egy közülük a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, egy a tankerület által fenntartott oktatási intézményeket és egy a magán vagy egyházi fenntartású iskolákat képviseli.

A rendhagyó módon megrendezésre került eseményen a diákokat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte: bevezető mondatai között hangsúlyozta, hogy a diákszervezet mindenkori feladata, hogy a programok szervezése mellett hidat képezzen az intézmények diákjai és az önkormányzat között. A különleges évben sok mindent az online térben kell ugyan átélni, de remélhetőleg mihamarabb személyes találkozóra is sor kerül majd, mondta az alpolgármester.

Az elnökjelöltek előzetesen kampányvideókat tettek közzé a Diáktanács Facebook-oldalán. Ezeket a kisfilmeket a tisztújításon is bemutatták, és kiegészítették néhány mondattal. Füreder Balázs (Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola) a csapatmunkát és az aktivitást hangsúlyozta; Harkányi Donát (Vasvári Pál Gimnázium) a rendkívüli helyzetben többek között egy online fórumot javasolt, és a társadalmi felelősségvállalás diákok közötti erősítését; Komáromi Péter (Kodolányi János Gimnázium) a diákok és az iskolák egymás közötti, illetve a diákok és a város közötti kommunikációját építene, többek között egy új Youtube-csatorna indításával. A titkos szavazás eredményeképpen a legtöbb szavazatot Komáromi Péter kapta.

Az alelnöki posztokat Füreder Balázs, Harkányi Donát, valamint Csüri Bence Ferenc (Ciszterci Szent István Gimnázium) fogják ellátni.

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO