Iskolánk Tehetséges Diákja: Bazsó Dorina

Mottónk: „Mindenki másban tehetséges!”

Minden tanévben a 11. évfolyamos tanulók pályázhatnak a Kodolányi Középiskola Tehetséges Diákja címre. A 2023/2024. tanévben Bazsó Dorina, a 12.B osztály tanulója viseli a címet, tanulmányi és művészeti teljesítményéért.
Interjú Bazsó Dorinával

Miért jelentkeztél tavaly a pályázatra? Mit emeltél ki magadról?

A művészetek kiskorom óta nagy szerepet játszanak az életemben. Imádom a galériákat, imádok különböző képek, művek közt bogarászni és megfejteni azokat. Hamar kezembe vettem a ceruzát, ezt nem sokkal később az ecset is követte. Saját festményeimmel nem csak a saját, de mások napjaiba is sikerült már színt lopnom, így az ösztöndíj lehetőségét látva gondoltam, itt is kipróbálom magamat. A Kodolányi Középiskola Tehetséges Diákja Ösztöndíjat egy remek kezdeményezésnek találom, ami az iskola mottójához híven „Mindenki másban tehetséges!” módot ad megmutatnunk egy másik, új, egyedülálló oldalunkat, tehát mindenkit csak támogatni, bátorítani tudok a jelentkezésre!

Mit jelent számodra, hogy elnyerted a címet?

A címet rettentő nagy elismerésnek tartom. Illetve ez egy kiváló visszajelzés is, ami azt igazolja, hogy megéri a kitartó munka, tanulás és a tehetség gondozása minden esetben.

Végzős vagy, itt a ballagás, az érettségi. Milyen érzés?

Ambivalens érzések kavarognak bennem a ballagás, érettségi közelsége kapcsán. Izgatott vagyok, a gimnázium végével egy új fejezet kezdődik az életemben, számtalan új kalanddal együttvéve. Másrészről, rendkívül nehéz, stresszes ez az időszak az érettségire való felkészülés miatt. Nem beszélve arról, hogy rengeteg olyan embert ismerhettem meg a Kodolányi falai között, akik végtelenül hiányozni fognak a mindennapokból.

Milyen terveid vannak? Mit csinálsz a gimnázium után?

Ha minden a teveim szerint sikerül, akkor szeptembertől elmerülhetek a gyógypedagógia világának rejtelmeibe. A nyarat utazással, pihenéssel és további idegen nyelvek elsajátításával szeretném tölteni. Mostanában kevesebb időt fordítottam a családomra, szeretteimre, így a nyáron szeretnék sok programra, kirándulásra menni velük.

Hogyan fogsz emlékezni a Kodóra?

A gimnázium az egyik legmeghatározóbb időszak volt az életemben. Rengeteget tanultam, változtam, fejlődtem az évek alatt, és megszerettem azt, akivé váltam. A Kodó megtanította számomra, hogy semmi sem lehetetlen, ha elég eltökélt, kitartó és becsületes az ember. Rengeteg életre szóló, örök emlékkel távozom az iskolából, amiért hálás vagyok. A nehézségek ellenére azt kell mondanom, mosolyogva fogok visszagondolni az itt eltöltött éveimre!

Mit üzensz az idén jelentkezőknek?

Merjetek álmodni! Bízzatok, higgyetek magatokban! Bennem a jelentkezés során kételyek sora tört elő. Hiába támogattak tanáraim, barátaim, családtagjaim, valahol nem hittem el, hogy én, az én munkám, tehetségem megérdemli ezt a kitüntetést. Ez viszont badarság! Ne becsüljétek alá magatokat és a képességeiteket! Merjétek magatokat adni, és ti is képesek lesztek egy színes palettát megmutatni magatokból!
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO