Tanáraink kedvenc könyvei - 2. rész

Kedves diákok!
A könyves vetélkedő alkalmával megismerhettük, hogy mik tanáraitok, diáktársaitok kedvenc olvasmányai. Múlt hónapban hét tanárotok kedvencét mutattuk be.

Folytassuk tovább az együtt olvasást! Ebben a hónapban újabb kedvenceket ajánlunk figyelmetekbe, melyeket ezúttal is megtaláltok az iskolai könyvtárban!

Jó válogatást!

Plakat2

Árkiné Péter Darinka és Gőczéné Molnár Anikó tanárnők kedvence:

Funtineli boszorkanyWass Albert: A funtineli boszorkány

"Az ember azt hiszi, hogy nagyon okosan elrendezte a sorsot. De a sorsot nem lehet elrendezni. Egyszerre csak jön valami, hirtelen, egy nap, amikor nem is várod, és fölborul minden. Vége. Vége. A sorsot nem lehet elrendezni. A sors rendezi el az embert."

Ajánló: http://konyvelmenyeim.blogspot.hu/2010/03/wass-albert-funtineli-boszorkany.html Szekeresné Dinnyei Renáta tanárnő kedvence:

EsahegyekvisszhangozzakKhaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák

1952-ben, Afganisztán egy szegénységtől és nélkülözéstől terhes falvában két gyerek alváshoz készülődik. Az apjuk, akit a teremető elképesztő fantáziával áldott meg, mesét mond nekik, és miközben hallgatják, tudtukon kívül elkezdődik valami, ami örökre megváltoztatja az életüket.

Ajánló: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-12-22+15%3A00%3A00/khaled-hosseini-es-a-hegyek-visszhangozzakPalásti Klára tanárnő kedvence:

Da Vinci kodDan Brown: A da Vinci-kód

A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003-ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű több országban is a bestseller listák élére került.

Ajánló: http://www.nezzjezusra.hu/hasznos/davincikodkritika.htm
Turgyán István kedvence:

PillangoHenri Charriere: Pillangó: szökéseim a Pokolból

„A legelőrelátóbb, a legpontosabban kalkuláló ember is csak játékszer a sors kezében. Semmi sem biztos, csak a jelen, minden más egy ismeretlen erő fennhatósága alá tartozik, amit nevezhetünk szerencsének, balszerencsének, végzetnek, vagy Isten kifürkészhetetlen akaratának. Csak egy a fontos: hogy soha ne törődjünk bele a vereségbe, és minden kudarc után képesek legyünk újrakezdeni."

Ajánló: http://moly.hu/konyvek/henri-charriere-pillangoDiákjaink egyik kedvence:

Napsutotte ToszkanaFrances Mayesr: Napsütötte Toszkána

Frances Mayes naplószerűen beszéli el, hogy élete új párjával miként teremtettek igazi otthont a toszkánai Cortona melletti régi házban, és leltek második hazára Olaszországban.

Az írónő egyszerre tudja rabul ejteni az olvasó gondolatait és érzékszerveit.

Ajánló:
http://moly.hu/konyvek/frances-mayes-napsutotte-toszkana

Baloghné Páli Judit tanárnő kedvence:

Jane EyreCharlotte Bronte: Jane Eyre

Jane Eyre életét írja le, helyenként részletesen, máshol kevésbé részletesen, bemutatva a történet főszereplőjének életének fordulópontjait, sorsát, hogyan alakult az élete attól kezdve, hogy Mrs. Reednél lakott, ahol sanyarú sorsa volt, majd a lowodi intézetbe kerülését ahol meg kellett ismernie, milyen az éhezés és milyen, amikor elveszt egy szeretett személyt.  Majd később az életét Thornfieldben ahol Jane teljes élete fenekestül felfordul a szerelemtől, majd gyökeres fordulatot vesz, mikor fény derült a ház sötét titkára…

Ajánló: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2013/08/charlotte-bronte-jane-eyre.htmlCopyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum