MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
previous arrow
next arrow
Slider

Felhívás - Hollandia, Erdély

Felhívás Ifjúsági csereprogramban való részvételre!

Growing Europe Together

nemzetközi ifjúsági csereprogram

2017. augusztus 1-16.

Várjuk iskolánk tanulóinak jelentkezését az alábbi programban való részvételre.

A programban 12 fő vehet részt a Kodolányi János Gimnáziumból, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel!

Jelentkezz minél előbb, hogy Te is mehess!!

Jelentkezési lap

(Kérem a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre elküldeni és a szülő aláírásával nyomtatott formában is a titkárságon átadni.)

Growing Europe

Growing Europe Together („együtt fejleszteni Európát”) projektben egy olyan közös Európát szeretnénk létrehozni, ahol mindenki jól érzi magát. A különböző tagországok nem egyformán állnak hozzá a menekültkérdéshez. A program a résztvevők számára jó lehetőséget nyújt egymás megismerésére, a kulturális különbségek megbeszélésére, megvitatására, kreativitásuk és önállóságuk fejlesztésére, önálló workshopok szervezésére, az angol nyelv gyakorlatára és remélhetőleg hosszú távú barátságok kialakítására.

Az a harminchat, 15 és 20 év közötti fiatal, akik a hollandiai Lunterenből, a magyarországi Székesfehérvárról és a romániai Szépkenyerűszentmártonból érkeznek lehetőséget kap arra, hogy jobban megismerjék egymást, egymás kultúráját és véleményét a programon keresztül. A közös nyaralás idején nonformális tanulással, szerepjátékokkal, aktivizáló módszerekkel, csapatépítéssel hozzuk közelebb egymáshoz a fiatalokat. A programhoz rövid időre csatlakozik két, hazájából menekülni kényszerült fiatal is, akik az átélt viszontagságokat és pozitív vagy negatív tapasztalataikat osztják meg a befogadó országról.

Ez a két hét rendkívül változatos formában sok élvezetes programot kínál. Welcome party, holland facipős tánc party, pizza sütés, világkávéház, kincsvadászat Rotterdamban, tábortűz, erdei játék, grill party, Kolozsvár és Szamosújvár megismerése,  a Tordai hasadék “egy hegylánc tetejétől a talapjáig kettérepedve” felfedezése, a világ 25 hihetetlen látványossága közé sorolt tordai sóbánya meglátogatása.

A szálláshelyek:

Hollandiában a szállás a helyi cserkészek épületében lesz.  http://www.scoutinglunteren.nl/.

kollegium hollandiakollegium hollandia wc kollegium hollandia belso


Erdélyben Szamosújváron, a TÉKA alapítvány kollégiumában: https://www.teka.ro/ .

kollegium erdely kollegium erdely szoba

kollegium erdely furdo

Székesfehérváron is kollégiumi szállás lesz.

 

A program rövid ismertetője:

Időpont: 2017. augusztus 1-16.

Augusztus 1.:              6.00-kor indulás busszal Székesfehérvárról Lunterenbe (Hollandia), érkezés                                             20.00 körül

Augusztus 1-8.:           Lunteren (Hollandia), a program első részét elsődlegesen az „érdemi munka” foglalja el, előtérbe helyezve a résztvevő fiatalok ismerkedését, a kulturális különbségek és hasonlóságok megismerését, vélemények ütköztetése, workshopok, nonformális tanulás keretében, de lesz rengeteg játék, vetélkedő, szabadfoglalkozás és zenés szórakozás (felügyelet mellett), közös étkezések, kirándulás Rotterdamba, Scheveningenbe, a helyi szervező református közösség megismerése, a holland résztvevők családjaival közös vacsora.


Augusztus 9.:              6.00-kor Indulás busszal Székesfehérvárra, valószínű érkezés este 20.00.

Augusztus 10.:            városnézés, szabadprogram, délután balatoni strandolás, vacsora a magyar                                           családoknál

Augusztus 11.:            Egész napos program Budapesten, kirándulás, Terror Háza

Augusztus 12.:            Korán reggel indulás Szamosújvárra, érkezés 18.00 körül a TÉKA Alapítványhoz

Augusztus 13.:            Kürtöskalácssütés, workshopok, játékok, a környék megismerése. Istentisztelet Szépkenyerűszentmártonban.

Augusztus 14.:            Szamosújváron kirándulás, népi kézműves foglalkozás, magyar táncház

 

Augusztus 15.:            kirándulás a tordai sóbányához és a Tordai-hasadékhoz, majd séta Kolozsváron

Augusztus 16.:            Indulás vissza Székesfehérvárra

A busz, amivel utazni fogunk egy Mercedes Tourismo, 2016-os évjárat (tehát vadonatúj), 46 személyes, légkondícionált.

busz 
A program részvételi díja 150 euró, ez tartalmazza az utazási költségeket, a szállást és az étkezést, az esetleges zsebpénz mennyiségét a családok maguk döntik el. Ezen kívül a résztvevő fiatalok szüleinek, gondviselőinek vállalniuk kell, hogy egyszeri alkalommal vendégül látnak egy vacsorára két, a másik országokból érkező, a programban résztvevő fiatalt. Összesen 12 tanuló 1 kodolányis felnőtt kísérővel vehet részt a programban.


A programban való részvételhez angol nyelvtudás szükséges

erasmus logo

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO