Toldi

Kodolányis siker a Vörösmarty Színházban

Szerdán este egy több hónapja tartó alkotómunka eredményét láthatta a közönség a Vörösmarty Színházban, ahol tizenhárom iskola közel 400 diákja mutatta be a Toldi egy-egy jelenetét XXI. századi köntösben. A nagyszabású produkció ötletgazdája a színház művészeti intendánsa, Matuz János volt.

A résztvevő iskolák között volt a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium („kicsik” és nagyok” csoportja) is. Az előadás az Atlantisz program keretében valósult meg, amelyet Matuz János a színház intendánsa talált ki.

Az előadott jeleneteket zsűri értékelte, a zsűri elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt. A zsűriben helyet kapott többek között dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója is.

A legjobb rendezésért a Kodolányi János Gimnázium "kicsik" és "nagyok" csoportja is kapott elismerést, valamint a legötletesebb jelmez díjat is iskolánk kapta.

A polgármester bejelentette, hogy minden iskolának, amelyik részt vett a produkcióban egyenként 100 ezer forint támogatást biztosít a város!

Galéria 1. >>
Galéria 2. >>

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum