MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
Arrow
Arrow
Slider

Kodolányi János prózamondó verseny

Iskolánk névadója a magyar irodalom jelentős életművet létrehozó alkotója.
A Wikipédia Szabad Enciklopédia értékelése szerint:

„A mai irodalmi- és közéletben és közoktatásban jelentőségéhez képest méltatlanul kevéssé (el)ismert; az irodalmi- és közélet más berkeiben és a szélesebb közönség körében ugyanakkor évtizedek óta töretlenül népszerű, sőt újabban Várkonyi Nándorral és Hamvas Bélával együtt – elsősorban Jókai Anna elnevezése nyomán – „a nagy triász" néven emlegetve, mint „szellemi iránytű", meghatározó jelentőséggel bír.. „

Indokolt tehát, hogy hagyományt teremtsünk azzal, hogy a „kodolányis" diákok középiskolai éveik alatt prózamondó versennyel emlékezzenek Kodolányi Jánosra születésnapján.
A prózamondó versenyt minden évben márciusban 13-án, vagy a születésnap hetében rendezzük meg.

Nevezési feltételek:

A prózamondó iskolánk tanulója /hallgatója legyen. Tekintet nélkül arra, hogy nappali vagy levelező képzésben vesz részt.
Tetszőlegesen választott, 2-3 perces, Kodolányi János által írt prózai szöveget kell bemutatni: a részlet lehet regény, tanulmány, visszaemlékezés, újságcikk.
A szöveg értelmes, alkotó előadása a feladat, de ez felolvasás is lehet.

A művek kiválasztásához az iskolai könyvtárban segítséget és könyveket kaphatnak a pályázók.

Jelentkezési határidő: 2013 február 15.

Jelentkezés: az iskolai könyvtárban.

A legjobbak jutalma: dvd/ könyvek/cd. valamint részvételi jog a Tavaszi Összművészeti Fesztivál iskolai bemutatójára.

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum